There was an error in this gadget

Tuesday, November 10, 2009

the dark angel...


November 10 2009,
i am working today, such a tiring day but its make my day just to see those kids learn something and enjoy it...i punch out 1800pm...start my bike n ride home...
the sky was dark...i have to arrive home before its raining....

then.....
around 5-6 more miles to s.alam.damn!!!...my bike broke down...and the sky is getting darker. i park my bike at the side of the road...off the bike,sit on the grass and start munching the 'keropok' that Gee gave me...n of coz, thinking.......

what should i do?what should i do?n what can i do?simple problem with the bike i can surely fix.but this?hahaha i cant do anything!!!damn!!...?my phone lost the other day, n now this????...i cant think of anything...then i take out my neuro notes n start reading...hell!!!cant understand anything what i read...hahaha

then i look to the sky n realize that i still had Some1 looking over me..."Lord" i said..."i know You are listening, thank you for giving me the chance to live today...thank you for all the blessing You have given me...thank you God.......Lord, may Your blessing upon me, amen..."

i try to start my bike again...nothing...then i start pushing my bike...slowly...and lots of bike "zooming" on my right side...after a few meter.i lost my breath..."fxxk!!this bike so freaking heavy!!!

then suddenly, there was a black LC make a u-turn n heading toward me...then park beside me..."am i getting robbed?" i talk to myself and preparing myself for the worst scenario.but then, that 2 Indian guy offered to help to push my bike to the nearest workshop...i am so relived and grateful!!the they push me and my bike to some workshop, somewhere around Padang Jawa.

those guy were great...i even tried to offer "teh tarik" pocket money...but they din even accept it.they even push me when i insist to show my gratefulness hehe...soooo sincere. dont even know their name yet they gone already.."aiyo,next time la jumpa juga tu"

in the time of hardship...God may show us that kindness still exist in this rotting world, even from some total stranger...today, i will always remember those "Good Samaritan" as my Dark Angel:)

Wednesday, October 28, 2009

should we tell our gf/bf about our ex or not??

....Ni ada cerita...

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?.. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm...baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye...mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.

Pelajar : Baiklah...apa yang saya harus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.

Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh. Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.

Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya.. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan please cuba teruskan perhubungan tersebut walaupunper banyak kara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
P/s: "...Barang yg lepas jangan dikenang..." Kata Tan Sri P.Ramlee..hehe

Saturday, October 24, 2009

Do's And Don'ts (relationship)


Do's And Don'ts

DO's:
1. Make your partner feel comfortable.
2. Keep the conversation flows going.
3. Be an interesting date.
4. Laugh at their jokes.
5. Be on time.
6. Be yourself.
7. Talk about their interests also.
8. Be romantic.
9. Be confident.
10. Show respect to your partner's wishes.

DONT's:

1. Talk about yourself all time.
2. Be late.
3. Talk about your ex relationships.
4. Eat with your mouth open.
5. Try to be something you are not.
6. Show disrespect for your partner or their beliefs.
7. Forget to thank them for the time spend.
8. Pursue sex after your partner has said no.
9. Propose marriage n kids.
10. Ask too many questions.

wanita yang patutt dijauhi lelaki...(thanx bro.Pet)

Ada satu pandangan daripada pakar cinta di luar negara berkenaan ciri-ciri wanita yang wajib dijauhi. Dengan izin, saya kongsikan sebahagian kecil di sini.

1. Wanita kategori liar.

Inilah jenis wanita yang sering dinasihati oleh mana-mana ibu untuk dijauhi. Pada awalnya, perhubungan dengan wanita sebegini sememangnya menyeronokan.

Dia selalu melakukan sesuatu di luar jangkaan. Perasaan selalu mencuba sesuatu yang bagus, tetapi sikap cuba-cubanya tidak wujud sempadan. Kita teruja dengan kegilaannya tetapi tak kita sedar, tersadung dalam masalah yang diciptanya.

2. Wanita si Bom jangka.

Wanita bersifat bom jangka seumpama emosi yang akan meletus tanpa apa-apa amaran ketika anda menjangka semuanya erkawal.

Dia kelihatan normal luarannya sehinggalah kita menjadi sasarannya.

Individu seperti ini bukan sahaja menjadi bom jangka dalam emosi kemarahan malah emosinya akan mengubah keputusan-keputusan penting.

3. Wanita si Gula-gula

Gadis muda seumpama gula-gula yang melihat kita sebagai pembimbingnya dan menyukai kewujudan kita.

Dalam keadaan ini kita seolah-olah bertindak seperti seorang yang mengajarnya untuk menjadi wanita idaman dan cuba mencipta kehidupan yang penuh kematangan untuknya.

Hakikatnya kita sudah tertipu, gadis muda seumpama ini sebenarnya sedang menguji kuasa tarikan yang ada pada dirinya.

4. Wanita si Bintang

Wanita bersifat bintang menjadikan pasangannya sebagai jalan untuk mempopularkan atau menguntungkan dirinya semata-mata, lebih-lebih lagi jika dia mempunyai keinginan besar terhadap sesuatu yang jelas bukannya diri kita.

5. Wanita si Penggapai.

Penggapai mempunyai kedudukan kewangan lebih dari apa kita miliki dan dia menyukai keadaan demikian, ia memberi jaminan kepada dirinya.

Mengapa dia suka? Dia memilih pasangan yang bukan dalam kelompoknya agar ia memberinya ruang bergerak.

Kita menjadi sasaran jika matlamat kewangannya gagal, dan kita dilihat sebagi punca terbazir masanya sekadar untuk aktiviti bersama.

Dia cenderung mengatakan setiap usahanya adalah untuk kebahagian bersama.

6. Wanita yang Tercedera.

Hubungan yang terjejas menjadikan wanita dalam kategori ini tercedera emosinya sepanjang masa.

Kewujudan kita adalah kapal persinggahannya sementara baginya untuk memikirkan kesilapannya, apa yang terjadi, siapakah dia dan apa yang perlu dilakukannya.

Sepanjang kita menjadi pasangannya, kita mendengar segala kisah buruknya. Kita akan menjadi pendengar setia kisah sedihnya semalam, hari ini dan esok.

Dalam jangkaan kita kewujudannya untuk menyintai kita, tetapi dia lebih memikirkan keadaan dirinya.

Setelah selesai, selamat tinggal untuk kita.

hehehehe...apa pun kalau ada lg yg korang rasa bleh diklasifikasikan 'sama', silakan...

Saturday, April 25, 2009

be grateful..


I AM THANKFUL: FOR THE WIFE
WHO SAYS IT'S HOT DOGS TONIGHT,
BECAUSE SHE IS HOME WITH ME,
AND NOT OUT WITH SOMEONE ELSE.



FOR THE HUSBAND

WHO IS ON THE SOFA
BEING A COUCH POTATO,
BECAUSE HE IS HOME WITH ME
AND NOT OUT AT THE BARS.



FOR THE TEENAGER

WHO IS COMPLAINING ABOUT DOING DISHES
BECAUSE IT MEANS SHE IS AT HOME, NOT ON THE STREETS.



FOR THE TAXES I PAY

BECAUSE IT MEANS I AM EMPLOYED
.



FOR THE MESS TO CLEAN AFTER A PARTY

BECAUSE IT MEANS I HAVE BEEN SURROUNDED BY FRIENDS.



FOR THE CLOTHES THAT FIT A LITTLE TOO SNUG

BECAUSE IT MEANS I HAVE ENOUGH TO EAT.




FOR MY SHADOW THAT WATCHES ME WORK

BECAUSE IT MEANS I AM OUT IN THE SUNSHINE




FOR A LAWN THAT NEEDS MOWING,
WINDOWS THAT NEED CLEANING,
AND GUTTERS THAT NEED FIXING

BECAUSE IT MEANS I HAVE A HOME
.


FOR ALL THE
COMPLAINING
I HEAR ABOUT THE GOVERNMENT

BECAUSE IT MEANS WE HAVE FREEDOM OF SPEECH.



FOR THE PARKING SPOT
I FIND AT THE FAR END OF THE PARKING LOT

BECAUSE IT MEANS I AM CAPABLE OF WALKING
AND I HAVE BEEN BLESSED WITH TRANSPORTATION
.


FOR MY HUGE HEATING BILL

BECAUSE IT MEANS I AM WARM.



FOR THE LADY BEHIND ME IN CHURCH WHO SINGS OFF KEY
BECAUSE IT MEANS
I CAN HEAR.




FOR THE PILE OF LAUNDRY AND IRONING

BECAUSE IT MEANS I HAVE CLOTHES TO WEAR.




FOR WEARINESS AND ACHING MUSCLES AT THE END OF THE DAY

BECAUSE IT MEANS I HAVE BEEN CAPABLE OF WORKING HARD.




FOR THE ALARM THAT GOES OFF
IN THE EARLY MORNING HOURS

BECAUSE IT MEANS I AM ALIVE.



AND FINALLY, FOR TOO MUCH E-MAIL

BECAUSE
IT MEANS I HAVE FRIENDS WHO ARE THINKING OF ME.


Live well, Laugh often, & Love with all of your heart!



credit to miss herina jupiter...

Friday, April 24, 2009

cheap Macbook Pro for sell




brand New MacBook Pro 15" for sell..
Intel Core 2 Duo
,
2GB memory
,
250GB HD
,
NVIDIA GeForce 9400M + 9600M

the cheapest Mac...RM3500.00 (nego)

stock limited...contact me at tanaktama@yahoo.com for more inquiry or call/sms at this number 016-8017668 (Malaysia only)

Thursday, March 26, 2009

uncle jhonny


when u know the meaning of all these words, u can be survive in Sabah...
1. tuuuna/
saaaana - points with the lips - (there-- at a distance)(the longer the
'tuuuuuuuuuuuuuuuuuna / saaaaaaaaaaaaaaaaaaana' the further the place
is.)
2. limpas (to pass/walk by - Maaf, saya > limpas dulu? Excuse me, can I passby?
3. palui (stupid, duh! )
4. tapuk (to hide )
5. bida (ugly)
6. bubut (as in proper malay- 'kejar', to chase)
7. sakai (ignorant, uncivilized, 'hoosier')
8. andang-andang (that's how it is)
9. sapak (kasi campur/gaul --utk masakan-to mix as in cooking)
10. inda/tia (short form of 'tidak' - not, no)
11. wicin (another brand of msg as in 'aji-no- moto' - a seasoning or food enhancer)
12. talampau (proper malay - 'terlampau'- too much)
13. takajut (proper malay - 'terkejut' - shocked, startled)
14. siorang (proper malay -'kami'/ 'saya-orang' - us, we)
15. ngam-ngam (proper malay 'kebetulan' - exact, at that time)
16. mangkali (proper malay 'barangkali' - maybe, perhaps)
17. kamarin (proper malay 'kelmarin' - yesterday)
18. kanapa (proper malay 'kenapa' - why)
19. gia (__expression - 'is it?')
20. bah (__expression - 'ok!')
21. ah? (question, 'Apa?' What?)
22. kici/kicil (proper malay 'kecil' - small)
23. basar (proper malay 'besar' - big, huge)
24. siok (__expression/description, proper malay 'seronok' - enjoyable, great, etc-)
25. urang ('orang' - people; sometimes used 'diurang' - them, they)
26. karing ('kering' - dry)
27. umban ('humban, lempar' - throw)
28. kana ('kena'- got ie--'kena umban' --got thrown)
29. padih ('pedih' - as in 'Mata saya padih/pedih!' - My eyes stings, painful)
30. numbur ('nombor' - number)
31. gali ('geli' as in squeemish about something, or 'gali'--gali lubang - as in Dig a hole.)
32. dorang ('dia orang/diurang' - them, they - Dorang pigi tamu. They went to the market.)
33. panat ('penat' - tired)
34. katawa ('ketawa' - laugh, laughing)
35. lanjang (a.k.a. 'periuk /belanga ' - pots/pans)
36. putung ('potong' - cut, slice)
37. Buduh ('bodoh' - stupid)
38. tongo/bongo ('stupido' - same as above )
39.. kabaru-baruan ('kebaru-baruan'- new to something)
40. giuk (proper malay 'ulat'- worm)
41. Sikui (Tembikai - watermelon)
42. Santut (Underwear)
43. celana/salana (Seluar)
44. gipit (to grip...)
45. kanapatan/kadapatan (caught red handed.. or as the malays in kl say..'kantoi')
46. kebangkalan (choked while eating..proper malay = 'tersedak')
47. ketulahan (bad karma)
48. bahai (plastic bag)
49. uinnaaa! (used to express various feelings, mostly when surprised..)
50. ging (derived from the word gang.. means kawan/member)
51. Tontolou/balabak = Uncle Johnny (scrotum, "telor")
52. Pantat = Butt
53. Siring ( proper malay 'tepi'-behind )

Monday, February 23, 2009

sweet msg in my old hp


1. u crossed my mind just now so i wishpered a prayer...and ask God 2 make u happy all the time..:D..
2. i've a special lunch 4 u..a glass of CARE, a plate of LOVE, a spoon of PEACE, a fork of TRUST & a bowl of PRAYERS
3. i may out of reach..out of sight..but i'll owez touch ur heart by praying and hoping dat u'l owe be alrite
4. "FUCK U" F=flowers for u, U=unlimited love for u, C=chocolate not sweeter that u, K=kisses for u, U=u owez in my mind..so fuck u again
5. 1 day if u need a fren & there are 100 steps between us, u take the 1st step 2 get near me, i will take all 99 steps 2 be there for u
6. i ask God for a flower, He gives me a garden. i ask God for a tree, He gives me a forest. i ask God for a river, He gives me ocean. i ask God for a shelter, He gives me a place. i ask God for money, He gives me bank. i ask God for a water, he sends a rain. i ask God for a pet to play,He gives me U!!!hehehehe..hoho.huahahauauaua...but, for everything dat i ask God for, m thankful He gave me U
7. hey fren, my datuk said frens r like megi..mkn time susah..my mum said, fren r like chpsmore, kejap ada kejap teda...my farther said, fren r like astro..mcm2 ada.but for me, kalo dh jd my fren, apa2 pun i x kisah, coz u'll be my fren 4eva..even when there wont be magi, chipsmore and astro..
8. FRIENDSHIP.. many people come into ur life, some leave untraced, some leave behind everlasting impression..and then there r some who become inseparable part of ur life...like u Dear Friend, whose friendship mean the most to me..
9. its a nice feeling when u know datsome1 love u, some1 misses u, some1 needs u...but i feel much better when u know that some1 never ever forget u
10. a word of love gives spice to life, a word from a friend give happiness to the heart & the word of God gives direction&meaning to our life
11. if i die and go to heaven and God ask me wat is my last wish, i'll pause for a while to look at u and if i see u crying i wud say "God, give me a minute to hug my lovely fren"
12. if kisses were water, i'll ghive u the sea. if hugs were leaves, i'll give u a tree. if love is a planet, i'll give u galaxy. if friendship is life, i will give u mine for free..
13. dislove, islove,dlove, bestlove, waylove, tolove,saylove, datlove, ilove,realylove, misslove, ulove, solove,muchlove..now read it again without 'love'
14. if u read, u owe me a hug.if u delete, u owe me akiss. if u save, u owe me a date.if u return text to me, u owe me all.but if u ignore, u r mine.so wat will u do?

lots more..nxt time la..time aku boring:)